Rina Beldo - fra "Dagbok 1-24", 2015. Tusj på papir.

Erikka Fyrand - "Natur til Grøstad", 2015. Olje på lerret

"GLEDELIG JUL - EN REISE TIL NUTHEIM"

28.11.2015 - 31.1.2016

Velkommen til utstillingsåpning på Galleri Nutheim, Nutheim Gjestegiveri, Flatdal i Telemark lørdag 28.11, 2015, kl 1900

Galleri Nutheim

Nutheim Gjestegiveri

 

Om utstillingen og kunstnerne:

Billedkunstnerne Rina Beldo (f.1973) og Erikka Fyrand (f.1972) har samarbeidet siden 2012 i gruppen Bobler til folket med hovedvisningsted på Brusfabrikken i Kragerø. Begge bor og jobber i Oslo. Beldo og Fyrand er knyttet til Nutheim gjennom kunst, familie, slekt og mangeårige vennskap.

Utstillingens tittel ”Gledelig jul – en reise til Nutheim” er ment som en direkte gave og hilsen til stedet, men ønsker også å minne oss på alvoret og mørket i nåtiden – vi er alle å reise og livet er skjørt.

Utstillingen her på Nutheim søker å vise harmoni, lekenhet og dynamikk i sammenstilling av verker. I møte mellom fotografi, maleri, tegning og objekter fra 2 kunstnere skjer spennende overganger og nye historier blir skapt. De forskjellige uttrykkene forsterkes eller gir hverandre hvile. Sol, lys og mørke, eksistens – kjærlighet, liv og død, ro og forstyrrelser er alt tilstede i utstillingen. Beldo og Fyrand maler, fotograferer, skriver, tenker og tegner livet sitt i kunstens rom – et fritt sted.

Beldo er utdannet ved Sogn Fotoskole og ved Universitetet i Oslo med hovedvekt på litteraturvitenskap, kunst og idéhistorie. Hun arbeider med fotografi, maleri, tekst og installasjon. Beldo arbeider med tematikk som hukommelse og religiøsitet, hvor hun ofte bruker mytiske fortellinger, alkymistiske formler og kjente religiøse symboler. Beldo har vist arbeider på Galleri Beito, Beitostølen, Central Hotel og Brusfabrikken i Kragerø, La Vida i Drammen, Galleri Infill og Vepsebolet i Oslo og er innkjøpt av private samlere i Norge. Ved siden av sitt virke som kunstner jobber hun som fotograf og skriver.

Fyrand er utdannet ved kunstskoler i Syd-Frankrike og ved Kunsthøyskolen i Oslo. Hun har jobbet innen mange kunstneriske felt bl.a. performance, installasjon, maleri, fotografi, skulptur og med smykker. De siste årene har fokuset ligget på maleriet. I Fyrands bilder møter vi det sarte meditative eller voldsomme energiske uttrykk. Bildene blir til i hennes jakt på meningen med livet og er speil av hennes livsanskuelser. Fyrand har hatt utstillinger og performancer bl.a. ved Astrup Fearnley Museet, Kunstnernes Hus, Galleri Infill, Galleri 21:25 &24, Podium i Oslo, Kunsthall Postmodern, Lillehammer, Galleri Beito, Beitostølen, Kvenvær (Hitra), Central Hotel og Brusfabrikken, Kragerø og Färgfabriken i Stockholm. Hun er kjøpt inn av private samlere i Norge og Danmark. Ved siden av sitt virke som kunstner jobber hun med formidling og produksjon av utstillinger.

Vi takker Galleri Nutheim og Solveig Barstad med familie for mulighet til å stille ut i galleriet og for sjenerøs mottakelse, interessant samarbeid og stor gjestfrihet.

 

www.boblertilfolket.com

www.facebook.com/rina.beldo/photos

www.erikkafyrand.com