Zedarthax

Anonym kunstner med lang fartstid i kunstbransjen. Kunstakademisk utdannelse, deltatt i gruppeutstillinger, holdt separatutstillinger og mottatt flere stipender.

 

Marius Sætersdal (f. 1975)

Sætersdal er fra Kragerø og jobber mye med fotografi. Kjent for fotoprosjektet Kragero, Minnesota der han fotograferte innbyggerne i byen Kragero i Minnesota. Hans Hansen fra Skåtøy kom til Minnesota i slutten av 1860-årene og byen er fremdeles sterkt påvirket av det norske. Byen på prærien har 450 innbyggere og ved å fotografere innbyggerne i Kragero ville Sætersdal vise frem Kragerø ved hjelp av en fremmed by. Sætersdal var også representert i Bobler til folkets første sommerutstilling i Central Hotell, han er også en kjent kragerøbassist.

 

Rina Beldo (f. 1973)

Beldo er utdannet ved Sogn Fotoskole og ved Universitetet i Oslo med hovedvekt på litteraturvitenskap, kunst og idéhistorie. Arbeider med fotografi, maleri, tekst og installasjon. De siste fem årene har Beldo vært idé- og initiativtaker til «boblertilfolket.com» som lager og viser samtidskunst på ikke-kommersielle visningssteder. Hun har arbeidet med tematikk om hukommelse og religiøsitet, hvor hun har brukt mytiske fortellinger, alkymistiske formler og kjente religiøse symboler. Hun tar ofte utgangspunkt i religiøse skrifter og spesielt de utelatte tekstene. For tiden oversettes eget tekstmateriale til jødisk og arabisk som også vil blandes med fotografiet, og torarullene fremstår som skisse. Beldo har vist arbeider i både Kragerø, Drammen og Oslo og er innkjøpt av private samlere i Norge. Har atelier i Cortadelersgt. 33, Oslo.  

 

Kirsten Opstad (f. 1978)  

Opstad er utdannet ved kunstskolen i Rogaland, Statens Kunstakademi, Oslo og Academy of fine Art, Wien, Østerrike. Hun har også studert musikk, dans og drama og gått på Aschehougs forfatterskole med påfølgende publikasjoner. Har stilt ut flere steder i utlandet som Marseille, Berlin og Gotland m.fl. og Astrup Fearnley Museet, Stavanger Kunstmuseum og Høstutstillingen i Kunstnernes hus for å nevne noe. En selvsagt kunstner i Bobler til folkets sommerutstilling og overrasker med nye underfundige idéer hvert år. Opstad er innkjøpt av Hå kommune og har mottatt flere stipender og legater. En kunstner som ikke slutter å overraske og er stadig på let etter nye ord og vendinger. Hun ble månedens poet i 2009 med tittelen "Eg stel ikkje saltbeger frå drive-in-cafeen".    

 

Kristian Øverland Dahl (f. 1968)

Dahl har hatt separatutstillinger ved NoPlace, Holodeck, Soft Gallery, GAD, TRAFO, Galleri Van Bau, UKS og presentert arbeider på Biennale of Sydney, Stavanger Kunstforening, LNM, Pink Cube, CAC Vilnius, Vestfossen Kunstlaboratorie,  Tidens Krav og Kunsthall Oslo. Han er også medlem av kunstnergruppen DOR som har stilt ut ved  Kunsthal Charlottenborg, FRAC Quimper, The Armory Show 2012, den 54. Veneziabiennalen og Witte de With, Rotterdam. Dahl har jobbet som både kunstner, lærer, gallerist og kurator i Norge og i utlandet og er en engasjert kunstner i både ord og bilder.

 

Aurora Sandlilje (f. 1974)

Sandlilje er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, avdeling kunstakademiet. Hun har også gått på Oslo Tegne og Maleskole, Oslo Fotokunstskole, studert kunsthistorie og har praktisk pedagogisk utdanning. Hun har deltatt i både gruppeutstillinger og hatt soloutstillinger i inn og utland, blant annet på Galleri F 15. Hun har arbeidet rundt temaer rundt psykologisk sårbarhet og empati. Sandlilje har siden 2011 arbeidet med bohemforfatter Dagny Juels tekster, både gjennom performance og videotolkninger. Sandlilje har mottatt støtte til flere av sine prosjekter og har et bredt spekter av oppdrag og har blant annet undervist i fotokunst, kunstteori, videokunst og performance ved Oslo Fotokunstskole i syv år. Jobber for tiden med et permanent visningsrom for videoarbeider med utgangspunkt i Dagny Juels tekster i Kvinnemuseet og innspilling av tonesatte dikt av Dagny Juel samme sted.

 

Roald Sivertsen (f. 1981)

Sivertsen har studert under Torild Ramberg Studio, Steinkjer og The Florence Academy of Art, Italia, med spesialisering.Han arbeider med maleri, tegning og akvarell og har hatt en rekke utstillinger både i Norge og utlandet. Arbeidene har ofte sterke realistiske elementer, men logikken blir ofte forkastet.Han forsøker å sette elementer fra sin historie, sammen med vår felles historie. Arbeidet handler om å skape nye rom, nye historier og et eget liv.Objekter uten åpenbare fellestrekk settes opp mot hverandre, for å skape nye assosiasjonsrekker, som ikke ledes mot en sannhet. Bildene i seg selv representer sin egen virkelighet, og dermed også en sannhet.Med utgangspunktet i det klassiske håndverket får man et verktøy, et virkemiddel som man kan gå inn og ut av. Sivertsen liker kontrasten mellom det som blir fremstilt med en sterk grad av realisme, mot det bare materialet, lerret, eller papir som ikke er bearbeidet i det hele tatt.Han er ikke ute etter et frosset øyeblikk som fotografiet, men et bearbeidet uttrykk der sår og arr er synlige. Sivertsen har to ganger tidligere vært representert i Bobler til folkets sommerutstilling.

 

(Trine) Erikka Fyrand (f. 1972)

Fyrand bor og arbeider i Oslo og er en kjent figur i norsk kunstliv. Hun er også en av idé- og initiativtakerne til «boblertilfolket.com», etter at Beldo initierte den første utstillingen. Hun er utdannet ved kunstskoler i Syd Frankrike og Kunsthøyskolen i Oslo. Fyrand har jobbet innen mange kunstneriske felt bl.a. performance, installasjon, maleri, fotografi, skulptur og smykker. De siste årene har fokuset ligget på maleriet. I Fyrands bilder møter vi det sarte meditative eller voldsomme energiske uttrykket. Bildene blir til i hennes jakt på meningen med livet og er speil av hennes livsanskuelser. Fyrand har hatt utstillinger og performancer bl.a. ved Astrup Fearnley Museet, Kunstnernes Hus, Galleri 21:25 &24, Podium i Oslo, Kunsthall Postmodern, Lillehammer, Kvenvær (Hitra), Central Hotel og Brusfabrikken, Kragerø og Färgfabriken i Stockholm. Hun er kjøpt inn av private samlere i Norge. Ved siden av sitt virke som kunstner jobber hun med formidling og produksjon av kunstutstillinger. www.erikkafyrand.com